Over ons

Ons doel is duurzame, handgemaakte stijgbeugels maken die wij zelf in onze eigen werkplaats vervaardigen. Doordat we ze zelf maken, hebben wij elk onderdeel die we verkopen meermaals door onze handen gehad voor het als set stijgbeugels de werkplaats verlaat. Het aluminium wat wij gebruiken is van hoogwaardige kwaliteit. De metalen onderdelen die in de beugels verwerkt zitten, zijn van de hoogste klasse RVS, waardoor roest uitgesloten is. Het natuurlijk gelooide leer is ruim 3mm dik, wat zorgt voor duurzaamheid en een verend voetbed.

Naast de verkoop van onze stijgbeugels, hebben we ook een reparatie service. Mocht er iets aan de beugels kapot gaan, is het leer op den duur niet meer goed of wil je het leer liever in een andere kleur bij een nieuw zadel, dan kunnen wij dat aanpassen. Met het aanbieden van reparaties en aanpassingen willen wij meewerken aan het verminderen van de weggooi-maatschappij.


Ons verhaal

Gronings Tuig is opgericht door Richard en Katja, broer en zus die samen opgegroeid zijn op het Groningse platteland. In een zoektocht naar stijgbeugels die haar op haar trekpaard een comfortabele houding gaven, kon Katja geen Nederlandse bedrijven vinden die zoiets verkochten. Hierop besloot ze samen met haar broer zelf een set te maken volledig naar eigen wens. Dit groeide uit tot het tweemans-bedrijf Gronings Tuig.

Katja bracht in haar jeugd haar vrije tijd op de manege door. Paarden en paardrijden waren haar grote passie. Op een werkvakantie in Canada kwam ze in aanraking met western rijden en met leerbewerken. Terug in Nederland zette ze beide hobby’s door. Ze begon met western rijden en werd steeds vaker gevraagd om leren riemen, frontriemen, halsbanden en dergelijke te maken. Haar passie voor ambacht en dingen creĆ«ren komt binnen Gronings Tuig goed tot uiting.

Richard is zijn leven lang al bezig met maken en repareren. Dat begon al in zijn jeugd: op een boeren bedrijf is altijd iets te maken of te repareren. Zijn kennis en passie voor ambacht rondom metaalbewerking is voor Gronings Tuig van groot belang.