Stijgbeugels

Onze stijgbeugels worden door onszelf met de hand gemaakt in onze werkplaats in Noord Groningen. De gebruikte materialen halen wij zoveel mogelijk lokaal. Het aluminium en de overige metalen onderdelen zijn roestvrij het het leer is hoog kwaliteit natuurlijk gelooid leer, waardoor het zorgt voor extra demping in het voetbed.

In de basis bieden we vier types stijgbeugels aan. De standaard Straight beugels, Twisted beugels, Slanted beugels en de combinatie van die laatste twee, de Twisted-Slanted beugels. Elk type stijgbeugel heeft zijn eigen doel, maar elke beugel is gemaakt voor comfort en duurzaamheid.


Twisted-slanted

Deze stijgbeugels zijn een combinatie van bovenstaande beugels. Ze zijn zowel scheef als gedraaid.


Twisted

Twisted stijgbeugels zijn gedraaide beugels. Hierdoor hangen ze automatisch in de juiste richting voor je voeten.


Slanted

Slanted stijgbeugels zijn scheve beugels. Hierdoor hangt het voetbed in dezelfde hoek als je voeten, wat pijn in enkels en knieën voorkomt.


Straight

Universele handgemaakte western stirrup.


Testset

Test onze beugels een week lang voor € 20,- excl. verzendkosten.


Iedere stijgbeugel heeft een voetbed van 5 cm breed. Voor elke set kan gekozen worden tussen een neck-wijdte van 2,5″ of 3″, dit hangt af van de breedte van je fenders. Daarnaast kun je behalve voor naturel ook kiezen voor de leerkleuren zwart en donkerbruin. Kleuren op de foto’s kunnen afwijken van de werkelijkheid, aangezien leer een natuurproduct is.