Twisted-slanted

Onze twisted-slanted stijgbeugels zijn een combinatie van scheve en gedraaide beugels. Deze stijgbeugels hangen door hun draaiing al in de juiste richting voor je voeten. Daardoor hoef je de fenders van je zadel niet met continue druk op je enkel in de juiste draaiing te houden. Daarnaast blijft je voet makkelijker in de beugel en mocht je hem toch kwijt raken, vind je hem ook sneller terug. Het slanted gedeelte maakt dat de beugel scheef is. De hoek tussen het voetbed en de ophanging zorgt ervoor dat het voetbed in dezelfde hoek hangt als je voet. Hierdoor steun je op je gehele voet zonder je enkel of knie te draaien. Daarnaast heeft je been een natuurlijkere houding langs het paard. Deze stijgbeugels zijn ideaal voor rondere paarden.

Al onze stijgbeugels worden op bestelling gemaakt. Alle beugels hebben een voetbed van 5 cm diep. Geef bij bestelling duidelijk aan welke neckwijdte je wilt (2,5″ of 3″) en welke kleur leer (naturel, donkerbruin, cognac of zwart).

Prijs: € 219,-

Als je stijgbeugels wilt bestellen, geef dan duidelijk aan welk type beugels het om gaat, welke neckwijdte (de breedte van je fenders) en welke leerkleur je wilt.

Op de foto hieronder is duidelijk het verschil in beenhouding te zien tussen standaard rechte stijgbeugels en twisted-slanted beugels in combinatie met een breed trekpaard.

Om goede steun in de rechte stijgbeugels te hebben, over het gehele voetbed, wordt het onderbeen afgestoken. Gevolg hiervan is knijpen met de bovenbenen en een instabielere zit. Met de twisted-slanted beugels, die zowel scheef als gedraaid zijn, wordt het probleem van afgestoken benen opgelost en daarnaast verlicht het de zijwaartse druk op de enkels die ontstaat bij het gedraaid houden van de fenders.

Op de leren flappen om de beugelophanging staan een L en een R gestanst. Zorg ervoor dat de tekst zichtbaar is als je de beugel in de fender hangt (en dus niet richting je paard). Zo hangen je stijgbeugels altijd goed.