Twisted

Twisted stijgbeugels hebben een draaiing in zich. Dat maakt dat de beugels uit zichzelf al in de richting van je voet hangen, zonder dat de fenders gedraaid zijn. Je hoeft hierdoor dus niet met je voet de draaiing van de fender te onderhouden, wat zorgt voor verlichting in de enkel en een natuurlijkere zit.

Al onze stijgbeugels worden op bestelling gemaakt. Alle beugels hebben een voetbed van 5 cm diep. Geef bij bestelling duidelijk aan welke neckwijdte je wilt (2,5″ of 3″) en welke kleur leer (naturel, donkerbruin, cognac of zwart).

Prijs: € 219,-

Als je stijgbeugels wilt bestellen, geef dan duidelijk aan welk type beugels het om gaat, welke neckwijdte (de breedte van je fenders) en welke leerkleur je wilt.

Op de foto hiernaast is duidelijk de draaiing van de stijgbeugels te zien. Veel enkelproblemen tijdens het rijden worden veroorzaakt door te stugge en rechte fenders. Met de enkel moeten de beugels in de juiste richting worden gedraaid en tijdens het rijden worden gehouden, wat zorgt voor een zijwaartse kracht op de enkel wat zeker bij lange ritten pijnlijk kan worden. Deze stijgbeugels zorgen ervoor dat er minder zijwaartse kracht op de enkels wordt uitgevoerd.

Op de leren flappen om de beugelophanging staan een L en een R gestanst. Zorg ervoor dat de tekst zichtbaar is als je de stijgbeugel in de fender hangt (en dus niet richting je paard). Zo hangen je beugels altijd goed.